Levesbáró

Kelbimbó krémleves

Kelbimbó krémleves

Brussels sprouts bisque

kelbimbo_kremleves.jpg

A kelbimbóból szokatlan dolog krémleves készíteni, pedig nagyon jó! Még azok is szívesen elfogyasztják akik különösen nincsenek oda ezért a különleges zöldségért. Most éppen nincs szezonja, de fagyasztva bármikor meg tudjuk vásárolni. Ja, még néhány ok amiért  ki fogod próbálni, vagy ajánlod érintett barátaidnak. Alacsony a kalória értéke, liszt, és tejtermékek nélkül is készülhet.

 A fotóval nem fogok indulni a World  Press sajtófotó  versenyen! de hát ez volt az ebédem, és a telefonommal gyorsan rákattintottam!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg kelbimbó

1-2 szál petrezselyem gyökér zölddel együtt

2 szál sárgarépa

1 vastag szál paszternák

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 csipet rozmaring

1 kis csomag bazsalikom

1 csipet feketebors 

1 Ek zsiradék ízlés szerint vaj, olaj, zsír,

1 dl tejszín, vagy gabonatej, kókusz tej

1-2 Ek.rizsliszt vagy zabliszt (ha nincs kéznél belefőzheted, mert úgy is turmixolod a végén )

1 -2 Tk só

Elkészítése nagyon egyszerű:

Megtisztítjuk a zöldségeket, és a hagymákat, nagyjából összedaraboljuk, és a zsiradékon pirítjuk, szép magyar szóval  dinszteljük. ez után kb 1 liter vízzel felengedjük felforraljuk. Fűszerezzük, sózzuk tegyük hozzá zabpelyhet vagy rizst. Főzzük puhára. És végül beletépkedjük a megmosott petrezselymet bazsalikomot és a tejeket most már zümmöghet a turmixgép, vagy a botmixer!

depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up_2.jpgLátom összevontad a szemöldököd, mondván mi a csuda a paszternák, vagy pasztinák. Ez a fehér színű zöldségféle nagyobbra és szép szabályosabbra megnő mint a petrezselyem gyökér, zöldségesek előszeretettel árusítják helyette. pedig ennek sokkal enyhébb íze van és lágyabbak a rostjai. Tulajdonképpen fehérrépa. 

Statisztika szerint sokak keserűnek érzik a kelbimbót rágás közben, ezen a módon elkészítve számukra is szerethetővé válik ez az annak idején  Belgiumban nemesített zöldségünk.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá! Különleges leves hús nélküli levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Tovább
Kelbimbó krémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr608808038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard