Hozzávalók 4 személyre:
60-70 dkg édes burgonya vagy sütőtök
10 dkg vargánya gomba(díszítésnek a tetejére elhagyható!)
1-2 db petrezselyem gyökér zölddel együtt
1 db zeller gumó
1-2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1-2 db fokhagyma
1 Ek liszt vagy rizsliszt
1 Ek zsíradék
1 Tk Tandori masala
1 Tk curry
1 csipet feketebors
1-2 babérlevél
1 Kk fűszerpaprika
kis darab gyömbér
1 dl tejszín vagy kókusz tej
Előkészítés:
A az édesburgonyát megtisztítjuk vagy a sütőtököt sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A gombákat szita felett gondosan megmossuk, a hagymákat és a zöldségeket megtisztítjuk megmossuk és összedaraboljuk.
Elkészítés:
A zsíron lepirítjuk a hagymákat és hozzáadjuk a zöldségeket dinszteljük, majd hozzáadjuk a héjától megszabadított édesburgonyát, vagy tököt. Fűszerezzük Ez után felöntjük kb. 1 liter vízzel, és készre főzzük. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, és a vízzel elkevert rizs lisztet. Most már csak a turmixolás van hátra.
Tálalásnál a zsíron megpirított kevés curry-val ízesített gombával díszíthetjük