Levesbáró

Vargányás édesburgonya krémleves

Vargányás édesburgonya krémleves

sweet potato soup with porcini mushrooms

 kremleves.jpg

 A krémlevesek a nagyvilágban egyre sikeresebbek. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok de én amikor eszem ezt a karotin bombát érzem, hogy azon kívül nagyon finom, a testem is jelzi, hogy jól esik neki. Szerintem próbáld ki, hátha neked is ez lesz a véleményed!

Hozzávalók 4 személyre:

 

60-70 dkg édes burgonya vagy sütőtök

10 dkg vargánya gomba(díszítésnek a tetejére elhagyható!)

1-2 db petrezselyem gyökér zölddel együtt

1 db zeller gumó

1-2 db sárgarépa

1 db vöröshagyma

1-2 db fokhagyma

1 Ek liszt vagy rizsliszt

1 Ek zsíradék

1 Tk Tandori masala

1 Tk curry

1 csipet feketebors

1-2 babérlevél

1 Kk fűszerpaprika

kis darab gyömbér

1 dl tejszín vagy kókusz tej

 

Előkészítés:

 

A az édesburgonyát megtisztítjuk vagy a sütőtököt sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A gombákat szita felett gondosan megmossuk, a hagymákat  és a zöldségeket megtisztítjuk megmossuk és összedaraboljuk.

 

Elkészítés:

A zsíron lepirítjuk a hagymákat és hozzáadjuk a zöldségeket dinszteljük, majd hozzáadjuk a héjától megszabadított édesburgonyát, vagy  tököt. Fűszerezzük Ez után felöntjük kb. 1 liter vízzel, és készre főzzük. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, és a vízzel elkevert rizs lisztet. Most már csak a turmixolás van hátra.

Tálalásnál a zsíron megpirított  kevés curry-val ízesített gombával díszíthetjük

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek hús nélküli levesek Tovább
Vargányás édesburgonya krémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • A krumplileves legyen krumplileves A krumplileves legyen krumplileves
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr198766038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard