Levesbáró

Szarvasgombás zellerkrémleves

Szarvasgombás zellerkrémleves

A lesajnált zellerkrémlevest is lehet turbózni!

zellerkremleves_szarvasgombaval.jpg

ZELLERKRÉMLEVES SZARVASGOMBÁVAL

 

HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:

 

fél kg zeller

1 csomag angol zeller

1 szár újhagyma

2 db vöröshagyma

1 dl olíva- vagy étolaj  és 1 evőkanál vaj

1 gerezd fokhagyma

1 kiskanál só

1 zöldségleves kocka

1 csipet szerecsendió

2 dl tej

2 dl tejszín

kevés fehérbor

1 tk. szarvasgombavaj

egy kisebb darab szarvasgomba

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A finomra vágott hagymákat olaj-vaj keverékén üvegesre pirítjuk. A zellert és az angol zellert feldaraboljuk, a hagymán kissé megpirítjuk (dinszteljük). Beleaprítjuk a fokhagymát,majd vízzel és fehérborral felengedjük, hozzádobunk egy zöldségleves kockát. Ha már puhára főtt tejjel, tejszínnel engedjük fel, s botmixerrel áttörjük. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.végén egy teáskanál szarvasgombavajat adunk hozzá, s ha van, kisebb darab szarvasgombát is. Amelyet hajszál vékonyra vágjuk. Erre találta ki az olasz a mandolin nevű szeletelő készséget.

depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up.jpgTudjátok, hogy legtovább rizs közé ágyazva lehet tárolni a szarvasgombát, ráadásul a rizs is átveszi az isteni szarvasgomba illatot, és ez által az is  jobb lesz!

Szólj hozzá! Mesterkurzus Különleges leves hús nélküli levesek Tovább
Szarvasgombás zellerkrémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr558708922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard