Lehet liszt, cukor,nélkül is finom paradicsomlevest főzni? A válasz igen!
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg Paradicsom friss, vagy olasz konzerv paradicsom.
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb zeller gumó ha van levél hozzá 1 szál
2 db petrezselyem gyökér és zöldje zöld
1 teáskanál só
mediterrán zöld fűszerek, bazsalikom, kakukkfű,
édesítő ízlés szerint én stevia, eritritol, xilit keveréket használok. De ne édesítsük nagyon, csak ha savanykás a paradicsom.
A megtisztított zöldségeket, hagymákat megsózott vízben megfőzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot. Ez már nem kíván sok főzést, ha pedig a konzervet választjuk, akkor összesen egy forrást igényél. Meghintjük az összevágott levélfűszerekkel, és igény szerint édesítjük.