Levesbáró

Zöldséges csirkés tortellini leves

Zöldséges csirkés tortellini leves

Chicken Tortellini Soup - Everyone's favorite chicken noodle soup gets an upgrade using cheesy tortellini! So comforting and easy to make for any night!:

Kitűnő egyszerű húsleves receptet találtam  tortellinivel, lefordítottam. Némi kis változtatással. damndelicious.net-en

Összetevők

 

  • 1 db  egész csirke
  • 2 babérlevél
  • 3 sárgarépa
  • 2 fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál petrezselyem levél
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 2 cukkini
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag fagyasztott tortellini
  • 2 teáskanál só
  • 1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
  • 2 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott, csirkénket annyi hideg sós vízben felrakjuk főni, hogy ellepje. Mikor felforrt a szürke habját teaszűrővel eltávolítjuk. (várd meg míg összeáll, és ekkor maradéktalanul le tudod szedni) Ez után rakhatjuk hozzá a sárgarépát hagymát, fokhagymát, a fűszereket és addig főzzük míg a csirke meg nem puhul. Kivesszük és hagyjuk hűlni. (Nálunk a család szereti ha nem kell bajlódni a csontokkal, ezért lefejtem a húst és így kerül az asztalra.) A leveshez hozzáadjuk a feldarabolt cikkínit, és ha forr ekkor kerül bele a tortellini, és készre főzzük. A legvégén meglocsoljuk az olívaolajjal és meghintjük az összevágott petrezselyem zölddel.( ha korábban adjuk hozzá akkor elveszti üde zöld színét, és csökken a vitamin tartalma, viszont sokkal biztonságosabb ha hőkezeljük).

 

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek húsos leves Tovább
Zöldséges csirkés tortellini leves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr688671892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard