
Kitűnő egyszerű húsleves receptet találtam tortellinivel, lefordítottam. Némi kis változtatással. damndelicious.net-en
Összetevők
- 1 db egész csirke
- 2 babérlevél
- 3 sárgarépa
- 2 fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1/2 teáskanál oregánó
- 2 teáskanál petrezselyem levél
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 2 cukkini
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag fagyasztott tortellini
- 2 teáskanál só
- 1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
- 2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott, csirkénket annyi hideg sós vízben felrakjuk főni, hogy ellepje. Mikor felforrt a szürke habját teaszűrővel eltávolítjuk. (várd meg míg összeáll, és ekkor maradéktalanul le tudod szedni) Ez után rakhatjuk hozzá a sárgarépát hagymát, fokhagymát, a fűszereket és addig főzzük míg a csirke meg nem puhul. Kivesszük és hagyjuk hűlni. (Nálunk a család szereti ha nem kell bajlódni a csontokkal, ezért lefejtem a húst és így kerül az asztalra.) A leveshez hozzáadjuk a feldarabolt cikkínit, és ha forr ekkor kerül bele a tortellini, és készre főzzük. A legvégén meglocsoljuk az olívaolajjal és meghintjük az összevágott petrezselyem zölddel.( ha korábban adjuk hozzá akkor elveszti üde zöld színét, és csökken a vitamin tartalma, viszont sokkal biztonságosabb ha hőkezeljük).