Levesbáró

Amikor a házőrzőből leves lesz

Amikor a házőrzőből leves lesz

Gyöngytyúk leves

letoltes_1.jpgA régi vidéki porták elmaradhatatlan háziállata a gyöngytyúk volt. Mivel éjszaka is nagyon éber állatok voltak a legkisebb neszre is hatalmas ribilliót csaptak. Természetesen nem csak ezért tartották őket, hanem ünnepi eseményekkor sültek és levesek alapanyaga is volt. Alig várom, hogy valaki ismét elérhető mennyiségben tenyéssze őket. Na nézzük hogyan is lesz belőlük ínycsiklandozó leves.

 

 

Hozzávalók

Gyöngytyúk 1 kg

Sárgarépa 0,40

Gyökér 0,40

Zeller gumó  0,15

Kelkáposzta 0,10

Vöröshagyma 0,10

Fokhagyma,05

Egész bors 0,002

Gyömbér egész 0,002

Só 0,02

Szegfűszeg 1 db

Fűszerpaprika 0,001

Egész kömény 0,001

 

A megtisztított, megmosott, gyöngytyúkot fazékba annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Megsózzuk. és mikor felforrt teaszűrővel eltávolítjuk a habját( ettől lenne szürkés pelyhes a levesünk) nagyon lassan gyöngyözve főzzük(ha gyorsan forraljuk zavaros lesz). Hozzáadjuk a megmosott megtisztított zöldségeket. Lehetőleg egészben, mert így nem lesz édeskés a levünk. Hozzáadjuk a fűszereket és félig megfőzzük. Csak ekkor érdemes a kelkáposztát hozzátenni, mert ellenkező esetben szétfőhet. A paprikával legyünk óvatosak, csak egy csipetnyit szórjunk a tetejére feljött zsiradékra ettől gyönyörű aranysárga lesz. Levesbetétnek sok család finommetéltet lúdgége tésztát főz ki bő sós vízben hozzá.

Ezen a módon sokféle más húslevest is főzhetünk. Pulyka, kacsa liba, tyúk stb.

tojotyuk-elado_1365925409.jpg

 

Közben találtam hirdetést is! Hátha foglalkozik még vele!

 

Szólj hozzá! Különleges leves liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Tovább
Amikor a házőrzőből leves lesz Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Cigány lecsó Cigány lecsó
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr618655032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard