Levesbáró

Tárkonyos csirkés vargányaleves

Tárkonyos csirkés vargányaleves

Tarragon chicken with porcini mushroom soup

tarkonyos_varganya_leves2.jpgA tárkonyos csirkeleves már önmagában is nagyon finom, és ha ha még tovább fokozzuk a vargányagombával megszületik a csoda! Ezt a receptet egy Szilvásváradi étterem séfjétől tanultam, szerintem ezt feltétlen meg kell osztanom veletek. Elkészítésének különlegességét már a csirke színe is mutatja! Ha végig olvasod kiderül a titok!

Hozzávalók 4 személyre:

4 db egész csirkecomb

30 dkg vargányagomba

1 fej vöröshagyma

1 db zöldpaprika

2 gerezd fokhagyma

1 Ek Ízvarázs ételízesítő (vagy 1 liter csirkeleves)

1 Ek Ízvadász csirke fűszerkeverék

1 Ek libazsír, vagy étkezési olaj

1 Ek liszt, vagy étkezési keményítő

1 kis csokor friss tárkony (esetleg fagyasztott, vagy a a szezonban ecetben tartósítva)

csipet frissen őrölt fekete bors, kakukkfű, 1 kis rozmaring ág. 

néhány szem borókabogyó, és babérlevelet.

1-2 Ek mustár

1-2 dl főzőtejszín

1 citrom díszítésre, illetve egyéni savanyításra. 

Néhány szál petrezselyem, 

4 Ek tejföl díszítésre

1 Tk só

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, esetleg nyílt lángon leperzseljük. Sózzuk, borsozzuk és és egy serpenyőben minden oldalát ropogósra sütjük. Közben egy főzőedényben az összevágott hagymákat, és zöldpaprikát ételízesítővel üvegesre pirítjuk (ezzel a trükkel finomabb lesz, viszont nagyon könnyen odaég! Nagyon gyakran kell keverhetni, de megéri! ) Ez után a csirkelevessel vagy vízzel felengedjük, hozzáadjuk a borókabogyót és puhára főzzük. A csirkés serpenyőben időközben megpirítjuk a gondosan megmosott és összeaprított vargányákat, ezen a módon jobban nyomon követhetjük, hogy ne főjön túl, ráadásul sokkal ízletesebb lesz. A végén ráöntjük a megfőtt csirkére, és felforraljuk. A liszttel a tejszínnel, és a mustárral habarást készítünk és ezt is a hozzáadott  a zöld fűszerekkel kiforraljuk.

 

4 komment Különleges leves Magyaros leves húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Tárkonyos csirkés vargányaleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
4 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Harira leves Harira leves
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr3110115918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.08.11. 18:13:41

A varganya szara es kalapja nem ugyanannyi piritast igenyel. Az is fontos, hogy ne valami gyonyoru, tulerett varganyat vegyunk, ami lehet, hogy mar kukacos is. Ha a varganyat tulpiritjuk, tulfozzuk, elvesz az aromaja, ahogy a szarvasgombanak is.
Trukkos gomba. Kivancsi lennek a velemenyedre. :o)
Válasz erre 

mpl 2016.08.11. 19:30:52

Ételízesítő...ne már, alaplé, ha már valami rendeset főz valaki.
Nem olyan nagy kunszt elkészíteni es nem műanyag
Válasz erre 

Levesbáró 2016.08.12. 20:39:36

@Attilajukkaja: Köszönöm szépen a kiegészítést!
Válasz erre 

Levesbáró 2016.08.12. 20:41:41

@mpl: Igazad van, amint nálunk is kaphatók lesznek az alaplevek csak azokat ajánlom, nekem az a tapasztalatom, hogy otthon a legritkábban készítenek alaplevet az emberek. Neki szántam!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard