(A kép forrása internet)
Ezt levest nehéz bármilyen kategóriába besorolni. Ha akarom sűrű krémleves, ha akarom köretes húsétel, ha pedig egytálételnek, netán főzeléknek nézem akkor sem tévedtem túl nagyot. De nem ez a lényeg! hanem nagyon finom, és tápláló!
Ha itthon akarod megfőzni akkor néhány összetevőt változtatni kell benne.
Hozzávalók 4 főre:
Burgonya szétfövő fajta 0,50
Burgonya saláta fajta pl. kifli 0,50
Csirke hús 0,60
Kukorica zsenge 0,20 ha csöves 1 kg
Zeller gumó 0,15
Kapribogyó 0,10
tejföl 0,30
Koriander zöld
Só 0,02
Petrezselyem
Ízlés szerint zöld csípős paprika szeletek
Köretnek ( nem tévedés ) főtt rizs és érett avokádó (nálunk ez a legnehezebb!)
Elkészítés
A csirke színhúst egyben sós vízben felteszed főni. Hozzáadod a zellert és a kukoricát. Mikor félig megfőtt ekkor következik az összevágott salátának való krumpli. A másik fajtát érdemes egy külön edényben megfőzni, mert ez összetörve sűríti meg a levesünket. Amikor a csirke megfőtt villával szétszaggatjuk és külön tányéron tálaljuk. A levest még utolsó forrásánál meghintjük az összevágott koriander zölddel.
Ez az étel annyiban is különleges, hogy a család minden tagja az asztalnál maga állítja össze a saját adagját. A főzeléknek tűnő levesből, a kapribogyóból, a húsból, a tejfölből, esetleg csípős paprika szeletből, rizsből és az avokádóból.