Levesbáró

Zöldbabkrémleves

Zöldbabkrémleves

Green beans cream soup

kremleves.jpg

Ritkán szoktunk zöldbabból krémlevest készíteni, pedig ha egyszer kipróbálod, biztosan megszereted. A turmix gépek, és a bot mixerek elterjedésével gyerekjáték lett e pépesítés. Gyermekeink is sokkal szívesebben eszik meg a számukra is igen fontos zöldségféléket. A zöldbabok sárga és zöld színben kaphatók, én általában a zöld színűt vásárolom, mert általában zsengébbek, nem hajlamosak a szálkásódásra.

Hozzávalók 4 személyre:

½ Kg zöldbab

1 szál petrezselyem gyökér zöldjével együtt

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1-2 EK liszt ha glutén érzékeny vagy akkor lehet rizsliszt, vagy hajdina liszt.

2 dl tejszín, vagy laktóz, és tejfehérjére érzékenyeknek növényi tej akár zab, rizs, vagy kókusz is.

1-2 TK só

1 EK vaj, vagy olaj

1 liter zöldség alaplé

Ízlés szerint frissen őrölt fekete bors, babérlevél, köménymag, grill fűszerkeverék.

Elkészítés:

A zöldbabot és a zöldségeket a zsiradékban megpirítjuk, majd zöldség alaplében feltesszük főni, sózzuk, fűszerezzük, mikor megfőtt kevés hideg vízben elkeverjük a lisztet, és hozzákeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixszoljuk.

 

Szólj hozzá! hús nélküli levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Tovább
Zöldbabkrémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr3911823929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard