Levesbáró

Indiai lencseleves :Sambar

Indiai lencseleves :Sambar

Sambar soup

indiai_lencseleves.jpg

Nekem az Indiai konyha mindig is példakép! Sok ezer éves hagyományokon alapul rendkívül változatos és színes. Nagyon izgalmas az ízesítése, és az mi kultúránkhoz képest sokkal több féle és nagyobb mennyiségű fűszert használ. Persze ennek oka az is lehet, hogy még nagyon sok helyen a higiénia nem fő szempont.  A gazdag fűszerezés ezen is segít!

Most egy az ország déli feléről származó levest fogunk elkészíteni, persze egy kicsit a helyi beszerzést is figyelembe véve.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg Lencse esetleg sárgaborsó előfőzve, vagy konzerv.

10 dkg karfiol rózsákra szedve

10 dkg sárgarépa hasábra vágva

10 dkg édesburgonya hasábra vágva

10 dkg retek hasábra vágva

10 dkg padlizsán hasábra vágva

1-2 fej vöröshagyma hasábra vágva vagy 1 szál póréhagyma

2-3 gerezd fokhagyma zúzva

2 dl joghurt, vagy kókusztej

1-2 chili paprika

1-2 paradicsom

1 dl tamarind paszta

1 EK Sambar fűszerkeverék

Római kömény, gyömbér, mustármag, curry por, babérlevél, lepkeszeg mag, stb.

1-2 EK vaj kisütve vagy főzőolaj.

1-2 TK só

1-2 TK cukor vagy édesítő

Elkészítés:

A zsiradékra szórjuk a fűszereket, majd amikor pattognak, akkor tegyük hozzá a zöldségeket és gyakori kevergetés mellett pirítsuk, mikor elkezd színeződni, öntsük fel zöldség alap lével. Sózzuk, ízesítjük. Öntsük hozzá az előfőzött lencsét és KB 10 percig lassan forraljuk. A végén következik a paradicsom, a tamarind paszta , ezzel még kb. 5 perc forralásra van szükség. A legutolsó pedig a joghurt, vagy kókusztejszín kevés vízzel simára keverjük és kiforraljuk.

Szólj hozzá! Tovább
Indiai lencseleves :Sambar Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt. Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr4011751697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard