Levesbáró

Zöldség krémleves gouda sajtos pirítóssal

Zöldség krémleves gouda sajtos pirítóssal

Vegetable soup with gouda cheese on toast

wp_20160725_12_56_42_pro_3.jpgA legegyszerűbben elkészíthető, de még is nagyszerű leves. Ha nagy melegben nem akarunk sokáig vacakolni a konyhában, van nincs elegendő időnk főzni, vagy most tanulunk éppen a finom ételeket elkészíteni, akkor ezt bátran ajánlom nektek! Ha gyerekeink nem esznek elegendő zöldséget, ezzel nem marad el a siker!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg kívánság szerinti zöldség: zöldbab, spenót, brokkoli, saláta, szabadon választható arányban 

1-2 szem burgonya

1-2 szál petrezselyem gyökér zölddel együtt

2 szál sárgarépa

1 vastag szál paszternák

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 csipet rozmaring, kakukkfű, zsálya kívánság szerint!

1 kis csomag bazsalikom

1 csipet feketebors 

1 Ek zsiradék ízlés szerint vaj, olaj, zsír,

1 dl tejszín, vagy gabonatej, kókusz tej

1-2 Ek.rizsliszt vagy zabliszt (ha nincs kéznél belefőzheted, mert úgy is turmixolod a végén )

1 -2 Tk só

Pirítós:

2-4 kifli, bagett

1-2 Ek vaj a kenéshez

5-dkg Gouda sajt, persze kedvetek szerint más reszelhető jó minőségűt választhattok! Az olcsó növényi zsiradékkal készülteket érdemes kerülni, mert sütés közben átalakulnak kemény szívós műanyaggá! 

A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk megvajazzuk és reszelt sajttal meghintjük. Sütőben grillben megsütjük.

Elkészítése nagyon egyszerű:

Megtisztítjuk a zöldségeket, és a hagymákat, nagyjából összedaraboljuk, és a zsiradékon pirítjuk, szép magyar szóval  dinszteljük. ez után kb 1 liter vízzel felengedjük felforraljuk. Fűszerezzük, sózzuk tegyük hozzá zabpelyhet vagy rizst. Főzzük puhára. És végül beletépkedjük a megmosott petrezselymet bazsalikomot és a tejeket most már zümmöghet a turmixgép, vagy a botmixer!

Szólj hozzá! Tovább
Zöldség krémleves gouda sajtos pirítóssal Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek
  • Zöld leves Zöld leves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr38913070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard