Levesbáró

Görög bableves (Fasolada)

Görög bableves (Fasolada)

Greek bean soup

gorog_bableves_1.jpg

Több barátom kérte, hogy a legutóbbi bableves receptjénél hivatkoztam a görög változatra, de ennek a receptjét még nem osztottam meg veletek. Most hát megteszem. Előszeretettel készítik nagy szemű babból ezért mi most ennek fehér fajtájából fogjuk elkészíteni. Hamarosan jön a futóbab szezon, akkor feltétlenül kóstoljátok meg ezt a levest színes lóbabból is! Ha frissen kifejtitek a gyerekek kedvence lesz!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg szárazbab

30 dkg füstölt pulykacomb

3 szál sárgarépa

3 szál petrezselyem gyökér zöldjével együtt

1 db zeller gumó zöldjével együtt

3 gerezd fokhagyma

3 fej vöröshagyma (nem tévedés! Első hallásra rémisztő, de a fűszerezés után nem fogod érezni az erős hagymaízt. Különösen ha csemege, vagy fehér hagymát használsz!)

1 Tk oregánó

1 Tk görög fűszerkeverék

2 db paradicsom

2 Ek extra szűz olíva olaj

1-2 Tk só

 

Elkészítés:

A babot a füstölt hússal legalább 4 órára hideg vízben beáztattam. Majd feltettem főni. Mikor félig megpuhultak adtam hozzá a megmosott megtisztított répát, gyökeret zellert, a fűszerkeveréket fokhagymát. Sót nem is raktam hozzá a a füstölt comb mikor megfőtt akkor meg és csak ekkor sózzunk. miatt. Amikor megpuhult kiszedtem a zöldségeket ne törjenek össze. Beleszórtam a finomra vágott vöröshagymát, és a apróra vágott paradicsomot. Még kb.öt percig forraltam és meghintettem a zöldekkel, az oregánóval, és olívaolajjal.depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up_2.jpg

 

Szárított babot lencsét, csicseriborsót feltétlenül tanácsos beáztatni. Ha ezt nem teszed és azonnal felrakod a tűzhelyre, akkor gyakran egyes részek nem főnek meg és kemény darabokkal találkozol rágás közben. Gyakran a túl száraz termények nem képesek elég gyorsan felvenni a nedvességet, Kisebbek is lesznek a megfőtt szemek. 

 

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Görög bableves (Fasolada) Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Horvát bableves Horvát bableves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/8811196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Ajánló