Levesbáró

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

French onion soup

(A kép forrása az internet)francia_hagymaleves.jpgEz tipikusan az a leves ami sokáig készül, de nem igényel állandó törődést. Mellette végezheted a megszokott tevékenységedet. Az elején és végén igényel munkát. De megéri, a siker nem marad el! Amikor az asztalra kerül és ott illatozva a család előtt látványosan a rásült sajttal, a hagyma és bor illata árad belőle, ott tányér nem marad szárazon!

Francia hagymaleves

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kg édeskés hagyma vékonyra szeletelve. Keverhetjük akár újhagyma, póréhagyma is kerülhet bele.
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 Tk só
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 6-12 szelet bagett, vagy bármely vékonyabb finom forma kenyér toast is megfelel
  • 1-2 dl Vörösbor (nem kötelező)
  • 20 dkg zsíros érett sajt, reszelt ementáli, gouda, cheddar. Ízlés szerint!
  • 1 Ek ételízesítő jobb fajta

 

                                                                                                                                                          

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk megmossuk és felszeleteljük, majd vajon egy vastag falú magasabb serpenyőben vagy hőálló tálban a tűzhelyen megpirítjuk, sózzuk fűszerezzük és kb 1 liter vizzel, vagy alaplével felengedjük, felforraljuk, majd lassú fokozaton lefedve  pároljuk kb 1 órát. Közben felszeleteljük a kenyeret és lereszeljük a sajtot. 

Legvégül a levesről levesszük a fedőt ráöntjük a vörösbort, szétterítjük rajta a kenyérszeleteket sajttal meghintjük és a sütőben, ha lehetséges grill fokozaton rápirítjuk a sajtot. És így tálaljuk.

.depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up_2.jpgHa a kenyérszeleteket előzetesen külön megpirítod (akár pirítós, de rácson a  sütőben), akkor a  levesben nem fog olyan foszlósan elázni. Van aki nem szereti azt! Én meg éppen ezt imádom! Nem véletlen az egyik legrégebbi sűrítő eljárásunk, hogy kenyérbelet hagytunk szétázni az ételben. Emlékezz csak a Nagyszüleink spenótjára.

Szólj hozzá! Mesterkurzus Különleges leves nemzetközi levesek hús nélküli levesek A világ legjobb levesei Tovább
Francia hagymaleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Horvát bableves Horvát bableves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr28805310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard