Levesbáró

Zöldborsó leves

Zöldborsó leves

Pea soup

zoldborso_leves.jpg

A legjellegzetesebb kora nyári levesünk. A türelmesek kimennek a piacra és megveszik, hazaviszik, kifejtik megfőzik, és megeszik. A kerti veteménnyel rendelkezők az első két lépést kihagyják, és a hazaviszik helyett a leszedik lép életbe. Persze az asztalon gőzölgő házi leves mindenért kárpótol minket.

Hozzávalók 4 személyre

Hüvelyes borsó 

1,20 kg vagy 60 dkg fagyasztott zsenge általában Bonduelle-t, én ezt szoktam venni.

2-3 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 kis csomag petrezselyem zöld

1 Ek zsiradék

1 Tk fűszerpaprika

1 Ek ételízesítő 

1 Ek finom búza liszt, vagy rizsliszt

1 Ek cukor, vagy édesítő

Elkészítés:

A sárgarépát és a vöröshagymát, megmossuk és összeaprítjuk és a zsiradékon pároljuk rátesszük az ételízesítőt, mikor félig megpuhult, liszttel meghintjük, megkeverjük ez után következik a fűszerpaprika felöntjük kb 1 liter vízzel vagy alaplével. És készre főzzük a legvégén tesszük hozzá a petrezselymet és ha szeretjük a vajas galuskát szaggatunk bele.

Szólj hozzá! Magyaros leves hús nélküli levesek Nagyi-Napi recept Tovább
Zöldborsó leves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Instagram fotó Instagram fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr228785694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard