Mit keressen egy levesbáró Stockholmban természetesen a legjobb levesbárt. Ez a Siberia, ott ettem ezt, nagyon finom volt, a tejhab telitalálat a tetején. Az elnevezésért bocsi! Mennyire érdekes a mai gasztronómiai evolúció, hogy egy Közép Amerikából származó zöldségféle Olaszos ötlettel egy északi országban milyen érdekes dolgot lehet létrehozni. Amúgy az avokádó tényleg egy nagyon sokoldalú nyersanyag, mert a mexikói guacamole kezdve, az ausztrál baby ételekkel folytatva, az egész földet meghódította, mint ahogy a példa is mutatja. A leves egyébként ízében selymes lágy nincs túlfűszerezve az újhagyma remek ízt és színt kölcsönöz a sűrűsége érezhetően a a zöldségektől és nem a liszttől ered, a tejhab még lágyítja az összbenyomást, és a tetején ez a paprikás zsír a nagymamáink dödölle díszítését idézi. Ha arra jártok térjetek be ide. Ha gondoljátok, hogy elkészítenétek írjatok és megalkotom a receptjét!