Nagy melegekben egy pikáns húsos leves elegendő ebédre és vagy vacsorára. Vajon te is jól laksz vele? Próbáld ki!
Hozzávalók 4 személyre
4 db csirkecomb (a legjobb ha olyan amelyikkel kapirgáltak az udvaron)
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa zölddel együtt
1 kis fej karalábé
1 kis darab zeller zölddel együtt
1 evőkanál kacsazsír, vagy libazsír
1 csapott evőkanál liszt
1 babérlevél
1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
1 evőkanál tárkonyos borecet, a pikánsan szereted!
1,5 dl főzőtejszín, ha lehet ne növényi legyen
1,5 liter víz,
1-2 teáskanál só
csipet fekete bors, citrom
Elkészítés:
A bőrös csirkecombokat megmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, jól elkeverem, picit megpirítom, majd ráöntöm a borecetet, ami szépen leoldja a edény falára pirult pörzsanyagot. Megsózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a tárkonyt. Felöntöm 1,5 liter vízzel és majdnem készre főzöm. Ekkor teszem hozzá a megmosott felaprított vargányát, rövid főzést követően a tejszínnel selymesítem. Majd meghintem a levélzöldekkel.