Levesbáró

Citromos zöldfűszeres raguleves

Citromos zöldfűszeres raguleves

Lemon herb ragout soup

napsugar_2005_apr_117.jpg

 

Talán a mi gasztronómiánk még a többi nemzetekhez képest is jobban vonzódott a tartalmas levesekhez. Sok évszázados történelme van a savanykás tejszínes, vagy tejfölös zöld fűszerekkel ízesített recepteknek. A sertésből készülő ételek éppen a török hódoltság idején terjedtek el, hiszen a muzulmán hitűek nem fogyaszthatták, éppen ezért el sem hurcolták ezeket a háziállatokat. A leves készítése mind a három részre szakadt területen éppen ebben a korban terjedt el igazán. S vált alapvető táplálékunkká.

Hozzávalók 4 személyre:

50-60 dkg Sertés lapocka persze ez ma már lehet akár csirke, pulyka, borjú stb.

1 liter csontleves

15 dkg vegyes zöldség

1-2 EK dkg vaj

Fél fej vöröshagyma

5 dkg gomba

5 dkg zöldbab

1 cs. friss petrezselyemzöld, zeller zöld

1 kk. tárkony, bazsalikom, kakukkfű, lestyán, igény szerint

Fél dl tejszín

Fél citrom leve

1-2 EK liszt, esetleg zab, vagy rizsliszt

1 db babérlevél

1-2 TK só,

Frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS:

A kockára vágott húst vajon a finomra vágott hagymával lepirítjuk, hozzáadjuk

A kockára vágott vegyes zöldségeket és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük

Petrezselyem és zeller zölddel, vágott tárkonnyal. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a cikkekre

Vágott gombát és a zöldbabot. Visszapirítjuk zsírjára, lisztszórással sűrítjük, majd vízzel vagy

Csontleves felengedjük, hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet.

Szólj hozzá! Tovább
Citromos zöldfűszeres raguleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Harira leves Harira leves
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Horvát bableves Horvát bableves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr7511809157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard