Hőségben elképzelni sem tudok hűsítőbb levest mint ez!Ezt a receptet az elmúlt időszakom legjobb fagyi élményének köszönhetem. A 71 úton Vonyarcvashegyen a Strand felé kanyarodva találtuk meg a Jégsarok fagyizót házi készítésű csodái közül, nekem ez, és a sós karamellás ízlett legjobban. Elképesztő mennyire harmonikus, különleges ízkombináció! Azonnal kitaláltam ezt az összeállítást.
Hozzávalók 4 személyre
1 közepes friss gyömbér
2 tányér bodzavirág, vagy valódi házi bodzaszörp, ha nincs (Sió,vagy Aldiban kapható Holunder.)
2 db citrom leve a héjjal kapcsolatos gondolatokat a citromleves bejegyzésben találod!
csipet só
3-4 Ek cukor, vagy édesítő vigyázz ha szörppel készül akkor csak a végén adagold hozzá, miután megkóstoltad, hogy szükséges-e
2 dl 20%-os tejföl 2 dl főzőtejszín
1 Ek liszt, keményítő, vagy pudingpor
1 közepes vanília rúd, vagy vanília kivonat
Elkészítése: A gyömbért evőkanállal kaparva megtisztítjuk és lereszeljük. Kb 1 liter vízzel felengedjük, ízesítjük fűszerezzük, hozzáadjuk a gondosan megmosott bodzavirágot, a citromlevet, reszelt héját, és felforraljuk. Szitaszűrön leszűrjük és tejszínes tejfölös lisztes habarással sűrítjük. A mosogató medencében hideg vízzel, majd a hűtőben kihűtjük.