Levesbáró

Frankfurti leves. Frankfurt soup

Frankfurti leves. Frankfurt soup

Van úgy, hogy egy régi recept is működik

frankfurti_leves_018.jpgManapság divatos lesajnálni ez a levest. Valóban a régi üzemi étkezdékben, menzákon sok gyatra, vacak mutánsát etették meg velünk ezen a néven. De ha igényesen jó alapanyagokból készítjük el egy ropogós barna kenyérrel, tálaljuk nem marad el az elismerés. Persze itt a legmeghatározóbb összetevő a virsli! 

Hozzávalók: 4 személyre 

  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3  gerezd fokhagyma
  • 2-3 nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál zsiradék én libazsírral készítem
  • 1 evőkanál liszt 
  • fejenként 1 szál füstölt virsli (ami húsból készült) 
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál majoranna,  ha friss még finomabb!
  • 1/2 teáskanál köménymag
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 csipet csombor
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • bors frissen őrölt, vagy roppantott  ízlés szerint

Elkészítés: 

A kelkáposztának eltávolítjuk a külső haragos zöld leveleit, és a torzsa nélkül kockára vágjuk. Fazékba a fűszerekkel, az vékonyra összevágott sárgarépával hagymával, vöröshagymával, zsiradékkal  fel tesszük főni. Hozzáadjuk az összekockázott burgonyát és puhára főzzük. A legvégén kerüljön bele a karikázott virsli, és a tejfölös habarás. A végén felaprított petrezselyemmel szórjuk meg. Télen, tavasszal az öreg káposzta levét öntsük le, mert keserű lehet.depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up.jpg

  • Télen a káposzta első levét öntsd le, keserű lehet!
  • A tejfölös habarás, hogy ne legyen csomós, úgy készítsd, hogy a tejfölt habverővel kevered rászórod a lisztet végül kevés vízzel kikevered. Műszakiak pedig: vegyétek elő a botmixert és azzal keverjétek simára!
  • A paprikát mindig a zsiradékra hintsd rá, szebb színe lesz.
  • stock-photo-history-137910917.jpgTudod, hogy nemrégiben ünnepeltük a virsli kétszáz éves születésnapját. Szinte egy időben készítette el két hentes mester Ausztriában és Németországban. Hasonló összetételben. Ráadásul tudtak egymásról. Az igazán érdekes az, hogy az osztrák tiszteletből Frankfurtinak, még a német pedig Wiener-nek nevezte el.
  • Németországban hasonló receptet már a XIII. században is készítettek. De egységesítve ekkor lett.

Szólj hozzá! Magyaros leves húsos leves Tovább
Frankfurti leves. Frankfurt soup Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Instagram fotó Instagram fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr868724734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard